ΕΛΛΑΔΑ

Κοντοζαμάνης σε CNN Greece: Το ΕΣΥ δέχεται πίεση, δεν είναι στα όριά του

Κοντοζαμάνης σε CNN Greece: Το ΕΣΥ δέχεται πίεση, δεν είναι στα όριά του
ΙΝΤΙΜΕ

«Το σύστημα υγείας δέχεται πίεση αλλά δεν είναι σε οριακό σημείο», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε ερώτηση του CNN Greece και της Νατάσσας Σπαγαδώρου σχετικά με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο υφυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή αναδιατάσσουμε και προσαρμόσουμε τις δυνάμεις μας για το δεύτερο κύμα. Από την αρχή της πανδημίας είχαμε ετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο. Σήμερα έχουμε 122 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, πριν από 15 μέρες είχαμε 107. Αυτή τη στιγμή είναι 40 οι κενές κλίνες».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν έχει ματαιωθεί κάποιο χειρουργείο και ιδίως σοβαρό. Το σύστημα υγείας λειτουργεί κανονικά. Όλα τα χειρουργεία λειτουργούν τακτικά και έκτακτα και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται κανονικά».

Συνέχισε λέγοντας:

«Βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για τα νέα μονόκλινα σε ΜΕΘ, προκειμένου να φτάσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης και σταδιακά τους επόμενους μήνες, πέραν των υφιστάμενων ΜΕΘ νέες μονάδες θα μπαίνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με πρώτη την καινούρια ομάδα που ολοκληρώνεται στο νοσοκομεία και είναι δωρεά από τη Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή 50 κλίνες Εντατικής Θεραπείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ