ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τα μέτρα στα σχολεία τηρούνται με υποδειγματικό τρόπο

Υπουργείο Παιδείας: Τα μέτρα στα σχολεία τηρούνται με υποδειγματικό τρόπο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα κρούσματα στα σχολεία αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε άτυπη ενημέρωση, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μετά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας.

Διαβεβαιώθηκε, επίσης, ότι από το Υπουργείο παρακολουθείται «πολύ στενά» η εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

Ύστερα από τρεις εβδομάδες και πλέον λειτουργίας των σχολείων, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε, κατά την άτυπη ενημέρωση, ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο».

«Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς», ανέφερε η ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ