Κορωνοϊός - Κοτανίδου: Έχουμε πει να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά δεν ακολουθείται
Ανανεώθηκε:
Την ανάγκη να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού επανέλαβε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.
Η κ. Κοτανίδου ανέφερε ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19 παραμένουν σταθερά σε ικανοποιητικό αριθμό.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο Mega, φτάνουν στα 30-32 από το σύνολο των 122 που υπάρχουν στην Αττική, την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα η πληρότητα φτάνει στο 20-25%.
«Συνήθως στις εντατικές η πληρότητα φτάνει στο 95%» πρόσθεσε η κ. Κοτανίδου, εξηγώντας πως οι 13 θάνατοι που παρουσιάστηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ οφείλονται και στην καθυστέρηση της αποστολής των στοιχείων από κάποιες μονάδες υγείας.
«Είμαστε ακόμα σε αχαρτογράφητα νερά» υπογράμμισε η επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την πρόοδο της θεραπείας του ιού, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα που να είναι στοχευμένα στη θεραπεία του Covid-19.
«Το μόνο που έχει βρεθεί διεθνώς είναι πως η προσθήκη κορτιζόνης στη θεραπεία των ασθενών μπορεί να έχει καλύτερη επιβίωση για τους βαριά ασθενείς» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων που θα έθετε σε συναγερμό τη χώρα, καθώς αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, ενώ πρόσθεσε πως η καθολική χρήση μάσκας θα πρέπει να ακολουθηθεί πιστά αν αποφασιστεί.
«Έχουμε πει να μην υπάρχει συνωστισμός, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν ακολουθείται» κατέληξε.
Μαζική κηδεία στη Γάζα για 112 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή το 2023
22:38
Χαλκιδική: Συνελήφθη 46χρονος που επέτρεψε στον ανήλικο γιο του τη χρήση Jet Ski
22:26
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ
22:14
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γουατεμάλα λόγω της ενεργοποίησης του ηφαιστείου Φουέγκο
22:10