ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παγώνη: Δεν είναι αστεία τα πράγματα - 25 θάνατοι σε τρεις μέρες είναι ανησυχητικοί

Κορωνοϊός - Παγώνη: Δεν είναι αστεία τα πράγματα - 25 θάνατοι σε τρεις μέρες είναι ανησυχητικοί
AP Photo/Daniel Cole

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τη μεταφορά παιδιού που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό από την Πάτρα στο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις ΜΕΘ της Αθήνας που μπορούν να νοσηλευτούν παιδιά  αν νοσήσουν.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού είναι σε αυξητική πορεία χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός αυτών.

«Για το παιδάκι που μεταφέρθηκε από το Ρίο στη Αθήνα λόγω covid, το "Παίδων" έχει μεγάλη εμπειρία στα παιδιά με covid. Το παιδί ξεκίνησε με λαρυγγίτιδα, η λαρυγγίτιδα δεν είναι απλή ιστορία» είπε η κ. Παγώνη, μιλώντας στο Open.

Ενώ πρόσθεσε: «Τα παιδιά με covid παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, αλλά μεταδίδουν κανονικά τον ιό».

Αναφορικά με τη νέα έκρηξη των κρουσμάτων, καθώς την Τετάρτη καταγράφηκαν 436 κρούσματα με τα μισά σχεδόν (201) να εντοπίζονται στην Αττική, η κ. Παγώνη τόνισε:

«Ελπίζω να μην αυξηθούν τα κρούσματα. Δεν είναι αστεία τα πράγματα. Οι 25 θάνατοι μέσα σε τρεις μέρες είναι ανησυχητικοί».

Όσον αφορά στη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού στο Open για τα 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα πήρε αποστάσεις, λέγοντας: «Κανένας δεν ξέρει πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα... Ας μην παίζουμε με τους αριθμούς... Ο κόσμος έχει κουραστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ