ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Σταθερή αλλά εύθραυστη η εικόνα της Αττικής

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Σταθερή αλλά εύθραυστη η εικόνα της Αττικής
INTIME NEWS / POOL

«Ο κεντρικός τομέας της Αττικής, υπολείπεται του κόκκινου συναγερμού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η πρωτεύουσα δεν βρίσκεται σε ένα εύθραυστο επίπεδο άρα και επικίνδυνο». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή, σε ερώτηση του CNN Greece, σχετικά με το πόσο κοντά στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική

«Άραγε το γεγονός ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα και δεν είναι Κοζάνη ή Γιάννενα, βαραίνει η απόφαση για ένα lockdown;», τονίστηκε ακόμη στην σχετική ερώτηση.

«Η Αττική βρίσκεται πιο μακριά από το επίπεδο 4 δηλαδή αυξημένης επικινδυνότητας, ωστόσο αυτό αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε:

«Η Αττική πάρα το γεγονός ότι αποτελεί μητροπολιτικό τομέα, καταγράφει μια σταθερότητα. Όμως πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία η οποία κρίνεται κάθε ημέρα και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εύθραυστη ισορροπία και άρα επικίνδυνη».

Λίγο μετά από την ενημέρωση, μιλώντας πιο χαλαρά στους δημοσιογράφους, ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ανήσυχος για κάθε περιοχή».

Όπως ανέφερε επίσης ο καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση της Παρασκευής, «η επιδημία είναι σε φάση ανακύκλωσης και πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση».

Και ο καθηγητής πάντως, έκανε λόγο για εύθραυστη εικόνα της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ