ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια και 129 χρόνια φυλάκιση στιν Νίκο Μαζιώτη - Νέες απειλές μέσω Διαδικτύου

Ισόβια και 129 χρόνια φυλάκιση στιν Νίκο Μαζιώτη - Νέες απειλές μέσω Διαδικτύου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ισόβια κάθειρξη και 129 χρόνια καταδικάστηκε σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης στην δεύτερη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Σε κάθειρξη 13 ετών και 34 ετών καταδικάστηκαν ο Αντώνης Σταμπούλος και ο Γιωργος Πετρακάκος αντίστοιχα. Η σύντροφος και μητέρα του παιδιού του Νίκου Μαζιώτη, καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

Αντικείμενο της δίκης ήταν εγκλήματα που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη πωςε διέπραξε το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου 2014 όταν και συνελήφθη τραυματισμένος.

Πάντως ο Νικος Μαζιωτης με επιστολή του πριν λίγο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλεί να συνεχίσει της δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μαζιώτης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικασμένος από την πρώτη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ