Κορωνοϊός: Πέντε ακόμη νεκροί - 527 θύματα στη χώρα
Πέντε ακόμη συμπολίτες μας προστέθηκαν την Τρίτη στην μακάβρια λίστα με τους νεκρούς από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αυξάνοντας το σύνολο σε 527 άτομα.
Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Λίγο νωρίτερα, μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα και ένας 83χρονος επίσης με υποκείμενα νοσήματα εξέπνευσαν στο νοσοκομείο «Θριάσιο».
Επίσης, ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας 77χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Ελπίς».
Η εικόνα της πανδημίας σήμερα
Ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει τη Δευτέρα 438 νέα κρούσματα.
Αναλυτικότερα, σήμερα, Δευτέρα ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.802, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.
Εξ αυτών, 3.560 (13,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.337 (40,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Εν τω μεταξύ, 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.
Εξ αυτών 26 (30,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 94,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Ποια η προθεσμία υποβολής
01:00
Έως τις 30 Απριλίου παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
00:30
: Το τέλος του Λαριτζανί, το κυνήγι του Χαμενεΐ και το ρήγμα μεταξύ Τραμπ και ΝΑΤΟ για το Ορμούζ
23:56
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45