Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα» μετά από κρούσματα κορωνοϊού
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρει πως βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλεύονται ογκολογικά περιστατικά.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μετά από τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων -τρεις ασθενείς και δύο εργαζόμενους- έκλεισε η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου.
Μάλιστα οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένες ιχνηλατήσεις ενώ θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση.
«Η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρότι τα αρχικά που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο “Σωτηρία”» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.
«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ανακλήθηκε η βίζα 100.000 ατόμων από την κυβέρνηση Τραμπ
09:38
Τουλάχιστον 11 νεκροί σε τροχαίο στη Βολιβία στο οποίο ενεπλάκη όχημα που οδηγούσε έφηβος (vid)
09:33
Γροιλανδία: Γιατί η εξόρυξη σπάνιων γαιών δεν είναι εύκολη υπόθεση - Το κόστος και οι συνθήκες
09:25
Η Mazda με το CX-6e ενισχύει σημαντικά την ηλεκτρική της γκάμα
09:16