ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων για τη διπλή δολοφονία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Απαγόρευση συγκεντρώσεων για τη διπλή δολοφονία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Για λόγους δημόσιας τάξης η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή, στη συμπλήρωση επτά ετών από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Το νέο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εκτίει ποινή 13 ετών και έξι μηνών στις φυλακές Δομοκού για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, έχει ανακοινώσει τη συγκέντρωση και πορεία «στη μνήνη του Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη».

Ακολούθως, αντιφασιστική κινητοποίηση ανακοινώθηκε για την ίδια μέρα και ώρα ως αντισυγκέντρωση στο κάλεσμα που είχαν προαναγγείλει οι «Έλληνες για την Πατρίδα».

Η Αστυνομία αποφάσισε να απαγορευτεί η πραγματοποίηση και των δύο συναθροίσεων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων:

την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και

την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασίστηκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο (2) συναθροίσεων.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ