ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έκτακτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας

Κορωνοϊός: Έκτακτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας
INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Έκτακτο μήνυμα από το 112 έλαβαν το απόγευμα της Δευτέρας οι κάτοικοι της Μαγνησίας, η οποία από αύριο, Τρίτη, περνάει στο «κόκκινο», λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Με το μήνυμα η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή.

Στο μήνυμα οι κάτοικοι καλούνται να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους. Παράλληλα υπάρχει σύνδεσμος με πληροφορίες για τις δραστηριότητες που αναστέλλονται και τα μέτρα που ισχύουν από αύριο το πρωί.

Την «μεταπήδηση» αυτή της π.ε Μαγνησίας στο επίπεδο Β ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σχετίζεται με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κάτοικοι της Λάρισας που βρίσκεται στο «κόκκινο» αποφάσισαν να μετακομίσουν τη διασκέδασή τους σε κίτρινες πόλεις, όπως ο Βόλος.

Σε τοπικό lockdown Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τοπικά lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η μόνη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Κατόπιν τούτου, επανέρχεται η υποχρέωση των πολιτών να στέλνουν μήνυμα SMS πριν τις μετακινήσεις τους, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Επιπλέον, οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις προς και από τη Θεσσαλονίκη αναστέλλονται για το ίδιο διάστημα.

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Τρεις νέες ζώνες

Υπενθυμίζεται ότι, από αύριο Τρίτη το πρωί, και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού.

Έτσι, η χώρα χωρίζεται, πλέον, σε τρεις ζώνες:

α) στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»,

β) στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον

γ) στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ