ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε το τζαμί στον Βοτανικό

Άνοιξε το τζαμί στον Βοτανικό
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιξε χθες τις πόρτες του το πρώτο επίσημο τζαμί στον Βοτανικό στην Αθήνα.

Οι πρώτοι 18 μουσουλμάνοι, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο ισλαμικό τέμενος της Αθήνας τη Δευτέρα στην Ιερά οδό, όπου πραγματοποιήθηκαν 5 προσευχές.

Ωστόσο από σήμερα λόγω των νέων μέτρων κατά της διασποράς, θα επιτρέπονται εννέα πιστοί σε κάθε προσευχή. Τα εγκαίνια του τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας». Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το τέμενος λειτουργεί από χθες, 2/11/2020,

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 "Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19" (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Παράλληλα, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ