ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο - Μαζική έξοδος από την πρωτεύουσα

Lockdown: Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο - Μαζική έξοδος από την πρωτεύουσα
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κίνηση σε ολόκληρη την Αττική, καθώς οι πολίτες σπεύδουν στα εμπορικά καταστήματα που από αύριο θα είναι κλειστά. Την ίδια ώρα, αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στα εθνικά δίκτυα, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τις μετακινήσεις σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, τόσο στους κεντρικούς δρόμους, όσο και στις γειτονιές, ακόμη, καθώς όλοι προσπαθούν να καλύψουν ανάγκες που δεν θα μπορούν από το Σάββατο, ειδικά σε ό,τι αφορά είδη ένδυσης, υπόδυσης και ηλεκτρονικά.

Υπενθυμίζεται ότι διανύουμε την ενδιάμεση περίοδο εκπτώσεων.

Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν γερά νεύρα, καθώς εκτιμάται ότι ο χρόνος που χρειάζονται για να διανύσουν μία απόσταση έχει υπερδιπλασιαστεί.

Έσπευσαν στα κομμωτήρια

Από το πρωί της Πέμπτης, όταν και ήταν πλέον γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει γενικό lockdown στη χώρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στράφηκαν στα κομμωτήρια.

Το μεγαλύτερο κύμα, ωστόσο, ήρθε μετά το μεσημέρι, όταν πλέον ο πρωθυπουργός και ο Σωτήρης Τσιόδρας έκαναν τις ανακοινώσεις και επιβεβαίωσαν την καραντίνα που θα διαρκέσει για ολόκληρο τον Νοέμβρη.

Τι κλείνει και τι παραμένει ανοιχτό

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της επιβολής lockdown, τα κομμωτήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί έως και τις 30 Νοεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Ουρές στα διόδια

Λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το καθολικό lockdown στη χώρα, πολλοί είναι αυτοί που «τρέχουν» να φύγουν από την Αττική και να περάσουν τις τρεις αυτές εβδομάδες σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Από την Πέμπτη συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν εξέλθει από την πόλη 60.279 οχήματα. Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Πέμπτης (6:00) έως και την ίδια ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής εξήλθαν από την Αττική 47.731 οχήματα.

Συγκεκριμένα, από τα διόδια Ελευσίνας (ΝΕΟΑΚ) εξήλθαν 23.101 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών (ΝΕΟΑΛ) 24.630 οχήματα.

Μετά τις 6:00 σήμερα έως και τις 9:00 εξήλθαν άλλα 12.548:

Από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών - Κορίνθου (ΝΕΟΑΚ-διόδια Ελευσίνας) εξήλθαν 5.388 οχήματα και από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών - Λαμίας (ΝΕΟΑΛ-διόδια Αφιδνών) εξήλθαν 7.160 οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ