ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Με SMS στο κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο - Τι πρέπει να στείλετε στο 13033

Κορωνοϊός: Με SMS στο κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο - Τι πρέπει να στείλετε στο 13033
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Κανονικά λειτουργούν κατ' εξαίρεση τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το Σαββατοκύριακο, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα έχουν ήδη βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όποιος θέλει να πάει το Σαββατοκύριακο σε κομμωτήριο, κουρείο, κέντρο αισθητικής θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033, τον αριθμό 2 και τα στοιχεία του.

Σημειώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσουν και τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου, παρά το lockdown που είναι ήδη σε ισχύ στις δύο περιοχές.

Τα μέτρα λειτουργίας των κομμωτηρίων για τον κορωνοϊό προβλέπουν:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Για να πάει κανείς στο κομμωτήριο ωστόσο, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13033 και να επιλέξει τον κωδικό 2, μετάβαση, δηλαδή, σε εν λειτουργία κατάστημα, ενώ από τη Δευτέρα και μετά τα κομμωτήρια - κουρεία βγαίνουν από τη λίστα των ανοιχτών καταστημάτων και ο κωδικός 2 θα αφορά μόνο σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Το SMS στο 13033 (που είναι δωρεάν από όλους τους παρόχους) πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ