ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεκπαίδευση - Webex: Έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ανακοίνωσε η Cisco

Τηλεκπαίδευση - Webex: Έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, ανακοίνωσε η Cisco
ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση δίνει η Cisco σχετικά με τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Webex, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης λόγω «πτώσης» του δικτύου.

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργεία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Τι συνέβη

Τα μαθήματα μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σήμερα στις 8:00 το πρωί για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 40 λεπτά.

Ωστόσο το πρωί το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους από σήμερα και για τρεις εβδομάδες «έπεσε».

Κι εκείνοι όμως που κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζουν πολλά πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Tα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης οφείλονται στην αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex και είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό, δήλωσε στο CNN Greece, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, όλες οι πλατφόρμες του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν πλεόν κανονικά, ενώ οι δυσκολίες οφείλονται και στον τεράστιο αριθμό των χρηστών:

«Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι. Μιλάμε για 600.000 μαθητές σε όλη τη χώρα. Είναι τεράστια επιτυχία του υπουργείου η εφαρμογή του συστήματος ωστόσο ακόμη, δεν είμαστε Εσθονία. Δεν μπορεί από τη μία ημέρα στην άλλη το σύστημα να λειτουργήσει άψογα. Χρειάζεται να επιδείξουμε υπομονή. Είναι μόλις η πρώτη ημέρα εφαρμογής του. Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί», είπε η Αναστασία Γκίκα μιλώντας στοCNN Greece.

Μια στη… συναίνεση και μια στην… παραίτηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται με την τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση της Κεραμέως

Ζαχαράκη στο CNN Greece: Η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ