ΕΛΛΑΔΑ

Σούπερ μάρκετ: Τι δεν θα μπορείτε να αγοράζετε πλέον

Σούπερ μάρκετ: Τι δεν θα μπορείτε να αγοράζετε πλέον
CNN Greece/Ευδοκία Μύτιλη

Το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών υιοθετεί και η κυβέρνηση της χώρας, απαγορεύοντας την πώληση διαρκών αγαθών -ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρονικά, έπιπλα κλπ- στα σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από αίτημα των εμπορικών συλλόγων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, σκοπός είναι να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το σχετικό ΦΕΚ 4946 αναμένεται να αναρτηθεί σύντομα.

Στα διαρκή είδη περιλαμβάνονται η ένδυση, η υπόδηση, τα ηλεκτρικά και τα ηλεκτρονικά είδη, τα έπιπλα, τα παιχνίδια, τα βιβλία κ.λπ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού.

Μέσα στα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Σημειώνεται πως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ