Κορωνοϊός: Κρούσματα στην Ογκολογική του Νοσοκομείου Λάρισας – Εννέα ασθενείς θετικοί
Ανανεώθηκε:
Συναγερμό σήμαναν εννέα κρούσματα κορωνοϊού στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Θετικοί βρέθηκαν, μεταξύ 30 νοσηλευόμενων, 9 ασθενείς, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.
Το πρώτο κρούσμα σε νοσηλευμένο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν στην κλινική και μεταφέρθηκε αμέσως στα Λοιμώδη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στην ογκολογική κλινική γινόταν τεστ σε όσους παρουσίαζαν πυρετό ή άλλο σύμπτωμα.
Σήμερα, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν γρήγορα τεστ σε όλους τους νοσηλευόμενους και η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση.
Οι ασθενείς και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.
Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid tests στο προσωπικό και βγήκαν αρνητικά.
Ωστόσο, οι συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση «ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός Νοσοκομείου (οι συνοδοί εφόσον βγουν από το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους).
Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
Κέιτ Χάντσον: Πώς η απόφαση να αναμετρηθεί με τους φόβους της μεταμόρφωσε την καριέρα της
11:13
Μαρινάκης για Ανεστίδη: «Δεν είναι ενεργό μέλος από το 2019, έχει διαγραφεί»
11:04
«ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»: Γεραπετρίτης: «Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο»
10:52
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών
10:48