ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης: Μείωση στα 40.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Θωμαΐδης: Μείωση στα 40.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα στην Αττική
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, για τα λύματα στην Αττική που αποτυπώνουν τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Η προηγούμενη έρευνα για λύματα της Αττικής έκανε λόγο για περίπου 60.000 (!) κρούσματα.

Πλέον, αυτό που φάνηκε προσφάτως σε διάστημα πέντε ημερών δείχνει 40.000 κρούσματα.

Όπως σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το επόμενο διάστημα θα είναι σαφώς μειωμένα με μια σημαντική ανάσχεση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο.

Τέλος, τόνισε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή 6-7 μήνες ώσπου να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή και εμβόλιο.

Τα τελευταία στοιχεία

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

Τα 4.587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αριθμός ρεκόρ, που δείχνει ότι το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ