ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο - Μαγιορκίνης: Απόφαση της Πολιτείας η απαγόρευση συναθροίσεων

Πολυτεχνείο - Μαγιορκίνης: Απόφαση της Πολιτείας η απαγόρευση συναθροίσεων
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Στο κατά πόσο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει γνωμοδοτήσει για την απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου κλήθηκε να απαντήσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα. 

Στην απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, για απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων μεταξύ 15 και 18 Νοεμβρίου, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι λήφθηκε υπόψιν η γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής για την απαγόρευση, για το εάν προκύπτει από κάποιον αλγόριθμο ο αριθμός των τεσσάρων και τέλος, εάν από τις 19 Νοεμβρίου θα έχει εκλείψει ο κίνδυνος διασποράς από τη συνάθροιση τεσσάρων ατόμων, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε:

«Η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ’ επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες, είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή που είμαστε με πολύ αυξημένο επιδημικό φορτίο».

«Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας», σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ