ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Ένταση και προσαγωγές στην Πανεπιστημίου

Πολυτεχνείο: Ένταση και προσαγωγές στην Πανεπιστημίου
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το μεσημέρι της Τρίτης το κέντρο της Αθήνας, με συγκρούσεις μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Τα επεισόδια χωρίστηκαν σε δύο φάσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί αρχικά σε προσαγωγές στην Πανεπιστημίου και να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στη συνέχεια, προχώρησε στη διάλυση της συγκέντρωσης με «αύρες» και νέο γύρο χημικών.

Και αυτό γιατί παρά τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τα μέλη του ΠΑΜΕ, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες δεν επιτρέπονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά πληροφορίες, έγιναν πέντε προσαγωγές ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για τραυματίες.

Προσαγωγές -περίπου 30- έγιναν και λίγη ώρα αργότερα στην οδό Σταδίου.

Κουτσούμπας: Ο κ. Παφίλης προπηλακίστηκε

Στην Πανεπιστημίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις προσαγωγές.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παφίλης «προπηλακίστηκε από αυτούς εδώ (σ.σ. τους αστυνομικούς) οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Και μας μιλάνε για τη δημόσια υγεία».

«Έγινε κανονική επίθεση σε διαδηλωτές που δεν είχαν κάνει τίποτε. Είναι απαράδεκτο», σημείωσε και ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα.

«Ο υπουργός έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε»

«Μιλήσαμε τώρα και με τον υπουργό και μας είπε ότι έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε. Ακόμα τους κρατάνε», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο νόμος λέει ότι ένας διαπραγματευτής ρωτάει τον υπεύθυνο της διαδήλωσης. Ερχόμουν εκείνη την ώρα, ήμουν εγώ ο αρχηγός του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και άλλοι βουλευτές, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν, να ρωτήσουν τι σκέφτεστε να κάνετε, γιατί είναι εδώ αυτοί οι άνθρωποι και φωνάζουν. Να σας εξηγήσουμε και βεβαίως να σας πούμε τι έχουμε σκοπό να κάνουμε», συνέχισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ