ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο - Κουτσούμπας: «Ο Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε»

Πολυτεχνείο - Κουτσούμπας: «Ο Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε»
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για «απαράδεκτη κατάσταση» έκανε λόγο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στις προσαγωγές μελών του ΠΑΜΕ από αστυνομικούς, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον προπηλακισμό που δέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε τη στάση της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθερα τα πέντε μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν προσαγάγει νωρίτερα οι Αρχές.

«Μιλήσαμε τώρα και με τον υπουργό και μας είπε ότι έδωσε εντολή να απελευθερωθούν οι πέντε. Ακόμα τους κρατάνε», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο νόμος λέει ότι ένας διαπραγματευτής ρωτάει τον υπεύθυνο της διαδήλωσης. Ερχόμουν εκείνη την ώρα, ήμουν εγώ ο αρχηγός του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και άλλοι βουλευτές, θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν, να ρωτήσουν τι σκέφτεστε να κάνετε, γιατί είναι εδώ αυτοί οι άνθρωποι και φωνάζουν. Να σας εξηγήσουμε και βεβαίως να σας πούμε τι έχουμε σκοπό να κάνουμε», συνέχισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης «προπηλακίστηκε από αυτούς εδώ (σ.σ. τους αστυνομικούς) οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Και μας μιλάνε για τη δημόσια υγεία».

«Έγινε κανονική επίθεση σε διαδηλωτές που δεν είχαν κάνει τίποτε. Είναι απαράδεκτο», σημείωσε και ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ