Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων τρία σοβαρά περιστατικά από την Αλβανία
Ανανεώθηκε:
«Πράσινο φως», έδωσε η Πολιτεία, για την νοσηλεία των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας, που νοσούν βαρέως από κορωνοϊό.
Το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομεία με ασθενοφόρα από την Κακκαβιά 3 άτομα από την ελληνική μειονότητα: ένας ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση από την περιοχή της Χειμάρας, ένας δάσκαλος από την Λιβαδειά με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς ένας γιατρός από την Δερβιστάνη.
Το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία, και ειδικά στις περιοχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1.388 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93.006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.
Τα 4.823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Συνολικά 549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Μπαράζ επιθέσεων από Ιράν σε διυλιστήρια: Χτύπησε τρία σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία μέσα σε μία ημέρα
12:28
Δύο ιρανικούς πυραύλους που στόχευαν διυλιστήρια στη Σαουδική Αραβία κατέρριψαν οι ελληνικοί Patriot - «Η συστοιχία μας αποδεικνύει πόσο αξιόμαχη είναι»
12:28
Σχέδια για την είσπραξη τελών διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ εξετάζει το Ιράν
12:23
Τέμπη: Νέα διακοπή στη δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας λόγω κωλύματος της προέδρου
12:22