Δράμα: Συνεχίζονται τα rapid tests - Προσπάθειες για ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό
Συνεχίζεται από συνεργεία του ΕΟΔΥ η διενέργεια rapid tests, με τη μέθοδο του drive through, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Επιπλέον, συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid tests και στην κεντρική πλατεία της Δράμας αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ' αυτούς.
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.
Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ζητείται να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων κ.ά.
Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12