ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Γεμάτες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας

Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Γεμάτες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας
INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Γεμάτες ήταν και σήμερα οι ΜΕΘ κορωνοϊού των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δύο ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Βόλου ήταν διασωληνωμένοι το μεσημέρι σε θαλάμους και έψαχναν ΜΕΘ. Δόθηκε σήμερα μία νέα ΜΕΘ 5 κλινών στο νοσοκομείο της Λαμίας, η οποία, όμως δεν αρκεί.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για την «οδύσσεια ενός διασωληνωμένου ασθενή πριν τρεις ημέρες», η οποία «έρχεται να καταδείξει τις παθογένειες του συστήματος». «Δεν υπήρχε ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλευόταν, ούτε στη Θεσσαλία, ούτε στη Στερεά Ελλάδα, ούτε στην Αττική και βρέθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου 400 χιλιόμετρα απόσταση».

«Ξεκίνησε με το ασθενοφόρο. Το ένα χάλασε στην Αττική και μεταφέρθηκε σε άλλο. Το δεύτερο ασθενοφόρο χάλασε επίσης έξω από τη Κόρινθο και μεταφέρθηκε σε τρίτο ασθενοφόρο για να φθάσει τελικά στο νοσοκομείο Κορίνθου», συνεχίζει και επισημαίνει ότι τα ασθενοφόρα που χάλασαν ήταν καινούργια.

«Η ταλαιπωρία ενός διασωληνωμένου ασθενή με κορωνοϊό που μεταφέρθηκε 400 χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να βρει ΜΕΘ. Οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ