ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο CNN Greece: Δεν είναι ώρα να διχάζεται το ιατρικό σώμα

Παγώνη στο CNN Greece: Δεν είναι ώρα να διχάζεται το ιατρικό σώμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ & INTIME/

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί συναδέλφους και κυρίως, δεν μπορεί κανείς στην κρίσιμη αυτή υγειονομική κρίση, να διχάζει το ιατρικό σώμα. Για την ΕΙΝΑΠ, όλοι οι γιατροί, είναι ισότιμοι.

Αυτό απαντά στο CNN Greece, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, με αφορμή το εξώδικο που απέστειλε η Ένωση, προσωπικά- και όχι στο ΔΣ- στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Αφορμή για το εξώδικο, αποτέλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του ΠΙΣ, αναφορικά με τους ιδιώτες γιατρούς που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας και οι οποίοι, όπως καταγγέλλεται, δέχθηκαν bullying από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Να θυμίσουμε, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ανταπόκριση ή όχι των ιδιωτικών γιατρών, στο κάλεσμα να ενταχθούν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση από την ΕΙΝΑΠ και ένιωσαν ανεπιθύμητοι.

Ούτε ο ίδιος ο κ. Εξαδάκτυλος έχει στοιχεία, σημειώνει στο CNN Greece η κυρία Παγώνη, προσθέτοντας, ότι ζητήσαμε και από τα νοσοκομεία να μας δώσουν στοιχεία, αν υπάρχουν.

«Στη δύσκολη αυτή και οριακή κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας εξαιτίας της πανδημίας, αυτό που κάνει ο κ. Εξαδάκτυλος, είναι ό,τι χειρότερο, να διχάζει δηλαδή τον ιατρικό κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ