ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεντρώσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεντρώσεις
CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει έντονη παρουσία τόσο στα Εξάρχεια όσο και σε άλλες περιοχές για να βάλει τέλος σε οποιαδήποτε εκδήλωση μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα μπορούσε να παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε προσαγωγές ατόμων σε αρκετά διαφορετικά σημεία, μεταξύ των οποίων η οδός Γραβιάς και η οδός Ναυαρίνου.

Μπλόκα έχουν στηθεί από το πρωί στα Χαυτεία και στο Πανεπιστήμιο ενώ αστυνομικοί προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, δεν επιτρέπεται σε κανέναν η πρόσβαση στο σημείο της δολοφονίας -ούτε καν σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον τόπο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια.

Παρότι τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων απαγορεύονται με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας.

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

«Παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια.


Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα».

Πανό άνοιξαν στο σημείο και μέλη του ΚΚΕ (μ-λ), στα οποία επίσης δεν επετράπη να πλησιάσουν στο σημείο της δολοφονίας.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Ναυαρίνου από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, μέλη της οποίας προσήχθησαν.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οδό Πατησίων, με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους να κλείνονται στη Στοά Φέξη και τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν.

CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Εικόνες από τη Στοά Φέξη:

Εικόνες έντασης εκτυλίσσονται και στα Χαυτεία, όπου αστυνομικοί φαίνεται να αναζητούν άτομα μέσα σε μια στοά.

Κλείνουν και άλλοι σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ

Κλείνουν και άλλοι σταθμοί στο κέντρο της Αθήνας με εντολή της αστυνομίας, καθώς περνάει η ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό.

Την ίδια ώρα, στις 11πμ έγινε γνωστό πως έκλεισαν άλλοι τρεις σταθμοί -Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας έκλεισαν, επίσης, και οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός.

Με την ίδια εντολή «ρολά» κατέβασαν και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1.

Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Απαγόρευση συναθροίσεων

Σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Το ΦΕΚ της απόφασης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ