ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φρενίτιδα για κούρεμα κατ’ οίκον - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου

Θεσσαλονίκη: Φρενίτιδα για κούρεμα κατ’ οίκον - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου
Photo by Adam Winger on Unsplash

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα για κούρεμα κατ’ οίκον ενόψει των γιορτών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός, «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για διασπορά του ιού στα σπίτια των πολιτών.

Τα αμέτρητα μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά οι κομμωτές, αλλά και το lockdown, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών, έχει οδηγήσει στην παρανομία 1.000 κομμωτές της πόλης.

«Πηγαίνουν με τα βαλιτσάκια τους στα σπίτια και κουρεύουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και η παραοικονομία ακμάζει εις βάρος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr ο κ. Κολοβός, προσθέτοντας μάλιστα ότι στην αρχή ήταν μόνο οι πλανόδιοι κομμωτές, ενώ μετά και το δεύτερο lockdown βγαίνουν στον δρόμο και επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Τα κομμωτήρια ανοίγουν Σάββατο ή Κυριακή

Το Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, όπως υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι αυτό έγινε μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ