ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Βλέπουμε με μεγάλη επιφύλαξη το click away

Κορωνοϊός - Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Βλέπουμε με μεγάλη επιφύλαξη το click away
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, δεν έκρυψε την Κυριακή τον προβληματισμό του για το τμηματικό άνοιγμα της αγοράς, με τη μέθοδο του click away, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη νέα αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Ναι, υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, ποιος δεν το αμφισβητεί αυτό, αλλά για να βελτιώσουμε τις παράπλευρες απώλειες δεν πρέπει να κάνουμε έκπτωση των υγειονομικών κανόνων και μέτρων, αυτό θα αυξήσει τους θανάτους», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «η οποιασδήποτε αύξηση της κινητικότητας αυτή την εποχή της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων θα οδηγήσει μαθηματικά σε αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας. Το υγειονομικό μας σύστημα δεν είναι έτοιμο».

Ο ίδιος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που εξακολουθεί να σοβεί στη Βόρεια Ελλάδα.

«Το κόστος στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως είναι πολύ δυσβάστακτο δεν είναι 100 νεκροί την ημέρα, είναι 100 οικογένειες την μέρα. Έχουμε παρά πολλούς ασθενείς σε βάρια κατάσταση που νοσηλεύονται μέσα στα νοσοκομεία πολλούς διασωληνωμένους, όχι κατά ανάγκη σε οργανωμένες μονάδες ΜΕΘ», είπε.

Εξάλλου σημείωσε ότι «η πνευμονία θέλει πνευμονολόγους, δεν θέλει γαστρεντερολόγους και οφθαλμίατρους. Το Παπανικολάου, το μοναδικό πνευμονολογικό κέντρο Βορείου Ελλάδος, έχει 9 με 10 οργανικές θέσεις πνευμονολόγων κενές, υπάρχει και η κόπωση των υγειονομικών μετά από έξι εβδομάδες και βλέπουμε με μεγάλη επιφύλαξη το έστω προσεκτικό άνοιγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ