ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη θα φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη θα φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς
ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης προειδοποίησε πως εάν δεν προσέξουμε την άνοιξη μπορούμε να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;» είπε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο» και εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή τα «νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα».

«Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια μέρα γενικής εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και τρία κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια των εορτών δεν θα πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο.

«Ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των εννέα ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».

Εξιστόρησε, μάλιστα, και μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε.

Δεδομένων αυτών, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο άνοιγμα των εκκλησιών αλλά και των σχολείων.

«Τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν αλλά μεταδίδουν» εξήγησε.

Και κατέληξε:

«Η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο – Απρίλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ