ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Μέσα στην ημέρα η δικαστική απόφαση για το φονικό στο Αντισκάρι

Ηράκλειο: Μέσα στην ημέρα η δικαστική απόφαση για το φονικό στο Αντισκάρι
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Η υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε με πρωτοφανή αγριότητα τον Μάρτιο του 2014 στο Αντισκάρι Μεσσαράς Ηρακλείου αναβιώνει σήμερα, καθώς εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, στο εδώλιο κάθονται τρεις άνδρες, δύο αδέρφια 31 και 39 αντίστοιχα κι ένας 33χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία Προβιδάκη και ήδη, βάσει της πρωτόδικης απόφασης, εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι και οι τρεις τους ευθύνονται για τον θάνατο του άτυχου 51χρονου, ενώ όπως η ίδια επισήμανε κατά την αγόρευσή της οι τρεις άνδρες είχαν «συγκλίνουσα δράση».

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ακόμη ότι ο θάνατος του αείμνηστου Προβιδάκη οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς από τα χτυπήματα που δέχτηκε επήλθε βλάβη του εγκεφαλικού του στελέχους.

Παράλληλα, ανέφερε ακόμη ότι το θύμα δεχόταν «ανελέητα χτυπήματα» για ένα τέταρτο της ώρας. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δράστες χτυπούσαν τον Προβιδάκη με «ζωώδη ένστικτα», ενώ η ίδια επισήμανε ότι και ο 39χρονος, αλλά και ο 33χρονος χτύπησαν το θύμα με κατσούνα (σ.σ. κρητική γκλίτσα).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν απολογηθεί ενώπιον της Έδρας οι τρεις άνδρες, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Την ευθύνη για το τραγικό συμβάν ανέλαβε ο ένας εξ αυτών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από τους δύο αδερφούς που είναι κατηγορούμενοι, ηλικίας 39 ετών. Τόσο ο 39χρονος, όσο κι ο 31χρονος αδερφός του, αλλά και ο 33χρονος συγκατηγορούμενός τους ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου ναυτικού. Ωστόσο, ο 33χρονος κι ο 31χρονος ισχυρίστηκαν ότι σε καμία περίπτωση δε χτύπησαν το θύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ