Κορωνοϊός: 873 νέα κρούσματα, 476 διασωληνωμένοι, 55 θάνατοι
Ανανεώθηκε:
Χωρίς θεαματική μεταβολή παραμένει η εικόνα του β' κύματος του κορωνοϊού στη χώρα, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αυτές τις ημέρες, προκειμένου η είσοδος της νέας χρονιάς να μην συνοδευθεί με νέα «έκρηξη» της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 873 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134.235, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες.
5.284 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.565 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
476 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 155 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 845 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 55 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.457 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.798 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα 873 κρούσματα ανά τη χώρα - Ο χάρτης της διασποράς
Σύψας: Να αυτοσυγκρατηθούμε αυτές τις ημέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο
SPONSORED
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07
Πρωθυπουργός Αλβανίας για σχέδιο Κούσνερ: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι δεν υπάρχει σχέδιο»
14:58
Μπαράζ μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 219 μέσα σε ένα 24ωρο
14:50
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει ρόλο κομπάρσου - Ανοίγουν τον δρόμο στον Τσίπρα
14:47