ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη - Αίρονται τα μέτρα σε Μάνδρα

Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη - Αίρονται τα μέτρα σε Μάνδρα

Την παράταση του αυστηρού lockdown στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και την Κοζάνη έως τα ξημερώματα (06:00) την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αίρονται οι περιορισμοί στη Μάνδρα, καθώς οι επιδημικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί. Την ίδια ώρα, αυστηρά μέτρα τύπου Θεσπιών επιβάλλονται και στο χωριό Κέλλη Αμυνταίου Φλώρινας από τα ξημερώματα (06:00) αύριο, Τετάρτη, και για 10 ημέρες.

Επιπλέον, το αυστηρό lockdown που αφορά τον δήμο Κοζάνης, ισχύουν και για τους δήμους Εορδαίας και Βοΐου.

Αντίθετα, τα μέτρα αίρονται για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές που προβληματίζουν λόγω υψηλού ιικού φορτίου -κάτι που αποτελεί επί της ουσίας προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων.

Οι περιοχές αυτές είναι: Φλώρινα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον και Αχαρνές, Ζεφύρι, καθώς και στην Κάλυμνο.

Ανάλογες επισημάνσεις για υψηλό ιικό φορτίο σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έκανε και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ