ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Για ιδία χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω του gov.gr

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Για ιδία χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω του gov.gr
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού θα είναι για ιδία χρήση και θα καταχωρείται στο μητρώο εμβολιασμού της ΗΔΙΚΑ, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός θα μπορεί ο πολίτης να μπαίνει στο gov.gr με κωδικούς του Taxisnet και να το εκτυπώνει. Το πιστοποιητικό θα φέρει σφραγίδα του ελληνικού δημοσίου και ο πολίτης θα μπορεί να ξέρει τις δόσεις και τις ημερομηνίες που έκανε το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Διευκρινίσεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έδωσε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, είπε πως θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν να λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό για δική τους χρήση, μέσω μιας πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Ιανουάριο.

Συμπλήρωσε δε, πως μέχρι αυτή τη στιγμή το εν λόγω πιστοποιητικό δεν προβλέπεται να ζητηθεί από κάποια άλλη υπηρεσία. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέχεια σε επίπεδο ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ