ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού
INTIME

Στις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα παραλήφθηκαν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ στο απόθεμα βρίσκονται συνολικά 152.580 δόσεις εμβολίου.

Τουλάχιστον 220.000 εμβόλια προγραμματίζεται να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες όπως της Moderna που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό», τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών. Στον σχεδιασμό εξ' αρχής είχε προβλεφθεί οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν σε τρεις φάσεις. Σήμερα έγιναν εμβολιασμοί σε 56 νοσοκομεία της χώρας. Από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το σχέδιο «Ελευθερία» έχουν γίνει 9.528 εμβόλια.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου, επισήμανε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, εστίασε στη σημασία της εγγραφής των πολιτών στην άυλη συνταγογράφηση, όσον αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού για τον εμβολιασμό, καθώς έτσι οι πολίτες θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και οι πολίτες αυτό που θα κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν αυτόματα το ραντεβού.

Πώς κλείνεται το ραντεβού

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τους εξής τρόπους:

  • Πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034)
  • Επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Να σημειωθεί, ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ