ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος: Επόμενο ζήτημα η Γ' Λυκείου - Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για το λιανεμπόριο

Γώγος: Επόμενο ζήτημα η Γ' Λυκείου - Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για το λιανεμπόριο
INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Για αργά και προσεκτικά βήματα προς την κανονικότητα έκανε λόγο το Σάββατο ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ενώ εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού θα είναι αυξημένα

«Τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα» είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνονται ότι αυτά πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή.

Το lockdown πήρε παράταση έως τις 18 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής από τη Δευτέρα θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.

Από τα δεδομένα την επόμενη βδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα, όπως εκτίμησε ο καθηγητής. «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα», τόνισε.

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα. Στόχος είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ