Κορωνοϊός: Θα εμβολιαστούν όσοι έχουν ήδη νοσήσει; Τι απαντά το υπουργείο Υγείας
Ανανεώθηκε:
Για το κατά πόσο θα εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας που έχουν ήδη διαγνωστοί θετικοί στον κορωνοϊό και νοσήσει, απάντησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
«Κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών εμβολιάστηκαν άτομα που προηγουμένως είχαν μολυνθεί από τον ιό. Έχει διαπιστωθεί ότι ο εμβολιασμός ατόμων με προηγούμενη συμπωματική ή ασυμπτωματική λοίμωξη είναι ασφαλής, χωρίς να διενεργηθεί προηγουμένως εργαστηριακός έλεγχος», σημείωσε.
«Είναι όμως επίσης γνωστό, ότι η ανοσία μετά από φυσική λοίμωξη διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες και σύμφωνα με ακόμα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι διαρκεί και έξι μήνες», πρόσθεσε.
«Για τον λόγο αυτόν συστήνεται τα άτομα με επιβεβαιωμένη προηγούμενη λοίμωξη από κορωνοϊό να αναβάλλουν τον εμβολιασμό για διάστημα τριών μηνών από τη λοίμωξη, εάν βέβαια το επιθυμούν, έτσι ώστε να εμβολιαστεί κάποιος άλλος που δεν έχει προστασία», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τσολιά.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 8.836 εμβολιασμοί στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 64.824 που αντιστοιχεί στο 0,59% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών, ξεκινώντας από τα άτομα άνω των 85 ετών, τα οποία πλέον μετρούν αντίστροφα μέχρι να λάβουν την πρώτη δόση, στις 16 Ιανουαρίου.
Συμμορία «άνοιγε» σπίτια στη Θεσσαλονίκη με λεία πάνω από 500.000 ευρώ
10:24
Βενεζουέλα: Ένας ή δύο σεισμοί; Το φαινόμενο «doublet» και τα σενάρια των ειδικών για τον εγκέλαδο
10:24
Γαλλία: Από το μεσημέρι η απαγόρευση αλκοόλ εν μέσω καύσωνα- Τετραπλασιάστηκαν οι καρδιακές ανακοπές
10:05
Κονγκό: Στους 304 οι θάνατοι από τον Έμπολα - Στα 1155 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
10:00