ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ταυτόχρονα ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων στα μικρά νησιά

Κορωνοϊός: Ταυτόχρονα ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων στα μικρά νησιά
INTIME

Σε μικρά νησιά (με μόνιμους κάτοικους κάτω των 1.000 ατόμων), ο εμβολιασμός θα γίνει ταυτόχρονα σε όλον τον πληθυσμό του νησιού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι μικρών νησιών (έως 1.000 κατοίκους) θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι την ίδια στιγμή του εφοδιασμού των εμβολίων, χωρίς να αναμένουν να εμβολιαστούν πρώτα οι άνω των 85 ετών κ.ο.κ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των νησιών τηρείται κανονικά και έως το τέλος του μήνα θα έχουν εφοδιαστεί 31 μεγάλα νησιά με εμβόλια.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των νεώτερων πολιτών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα εμβολιαστούν στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους (δηλαδή τέλος Ιουνίου).

Σχετικά με την μέχρι στιγμής πορεία του εγχειρήματος, ο γγ του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 84.800 άτομα, ενώ περισσότεροι από 6.000 πολίτες άνω των 85 ετών εμβολιάστηκαν σήμερα.

Ακόμη, σημείωσε ότι έχουν κλειστεί 372.000 ραντεβού και πως υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ