ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα γυμνασίων – λυκείων: «Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους

Άνοιγμα γυμνασίων – λυκείων: «Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους το πρωί της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των ειδικών προβλέπει στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια.

Το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων του ΟΠΑΠ και της επιστροφής των λαχειοπωλών στους δρόμους αναμένεται να επανεξεταστεί την επόμενη Παρασκευή, καθώς η επιτροπή δεν θέλησε σε πρώτη φάση να προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Υπενθυμίζεται πως το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και την κίνηση των λαχεοπωλών είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των χιονοδρομικών δεν συζητήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα –κάτι που θα σήμαινε και την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό- είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως το επόμενο βήμα της θέλει να είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να υπογραμμίζει πως πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν και αυτά, ενώ «όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

Σημειώνεται, πάντως, πως η «πρόβα τζενεράλε» των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, καθώς όπως έγραφε προ ημερών το CNN Greece, τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ