ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Πώς μπορούν να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί

Κορωνοϊός - Θεμιστοκλέους: Πώς μπορούν να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Παραμένει προτεραιότητα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού της χώρας επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιαστικού σχεδιασμού.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 410.000 εμβολιασμοί στη χώρα που αντιστοιχεί στο 3,9% της εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά το υγειονομικό προσωπικό, ξεπερνά το 73% ο εμβολιασμός των γιατρών σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, ενώ κοντά στο 50% ανέρχεται ο εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και το επιθυμούν, μπορούν είτε να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr είτε να λάβουν τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας.

«Θα ήθελα να πω ότι οι υγειονομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή την προτεραιότητα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό και αυτό παραμένει. Οι υγειονομικοί που έχουν αλλάξει γνώμη και θέλουν να εμβολιαστούν, όπως έχουμε ανακοινώσει ήδη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή τις αδιάθετες δόσεις των εμβολίων που υπάρχουν στα νοσοκομεία ή μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε, τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού υγειονομικών ανά νοσοκομείο και θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις από τις Επιτροπές Λοιμώξεων προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ