ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται ολικό lockdown και στην Αχαΐα

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται ολικό lockdown και στην Αχαΐα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Την εισήγηση να τεθεί η Αχαΐα σε καθεστώς «σκληρού» lockdown προχώρησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη. Ανησυχία εκφράστηκε και για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Η Αττική δεν είναι η μόνη που «βράζει», όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας. Αύξηση νέων μολύνσεων καταγράφεται επίσης στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα. Ειδικότερα, σε σύνολο 1.496 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 101 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα.

Εκτός όμως από την αύξηση των νέων μολύνσεων, εντείνεται και η πίεση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, κάτι που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη για τη λήψη αποφάσεων, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Αττικής.

Ειδικά για την περίπτωση της Αχαΐας, εδώ και ημέρες έχει διαφανεί το πρόβλημα της ραγδαίας εξάπλωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας, με την βρετανική μετάλλαξη να έχει κάνει την εμφάνισή της τόσο στην κοινότητα, όσο και ενδονοσοκομειακά, με κρούσματα ακόμη και μεταξύ των υγειονομικών.

Ήδη, η Πάτρα βρίσκεται σε καθεστώς σκληρότερων μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα θα είναι -όπως και για την Αττική- ένα σκληρό lockdown. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου αύριο και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.,

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο έχει μπει η Θεσσαλονίκη, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι δύο μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ υπάρχει και το αρνητικό προηγούμενο του Νοεμβρίου.

Αύριο, Πέμπτη, θα επανεξεταστεί η κατάσταση για τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ απόψε.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε και χθες στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ενώ στην πόλη θα βρίσκεται εκτάκτως αύριο ο Βασίλης Κικίλιας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

10:00 – Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

11:00 – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

11:30 – Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

12:15 – Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» και μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ