ΕΛΛΑΔΑ

Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Ελληνοαμερικανική Ένωση και πολυκατοικία

Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Ελληνοαμερικανική Ένωση και πολυκατοικία
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα από τα πιο καλά - θεωρητικά - σημεία στο κέντρο της Αθήνας και αφού πέταξαν μπογιές και φειγ βολάν, εξαφανίστηκαν.

Οι ομάδα των κουκουλοφόρων, συμπαραστάτες του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, επιτέθηκαν στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην οδό Μασσαλίας και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια, η ομάδα των νεαρών έφτασαν στο σημείο με τα πόδια και με τον ίδιο τρόπο εξαφανίστηκαν.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές.

Οι κουκουλοφόροι όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

Τα ξημερώματα επιτέθηκαν και έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, με αποτέλεσμα μάλιστα δύο εξ αυτών να καταστραφούν ολοσχερώς και τους ενοίκους της πολυκατοικίας να βγαίνουν όπως - όπως από τα σπίτια τους, καθώς υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στα διαμερίσματα.

Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, διαπιστώθηκε ότι στην πολυκατοικία διαμένουν δύο αστυνομικοί, που όμως εκείνη την ώρα δεν είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους στην πιλοτή – κάτι που οι αναρχικοί, όπως φαίνεται, δεν γνώριζαν.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να καταστραφούν περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών.

Οι επιθέσεις αναρχικών ομάδων σε τράπεζες, ΑΤΜ αλλά και με εμπρησμούς σε σπίτια αστυνομικών και ΙΧ γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ με στόχο, όπως αναφέρουν αργότερα στα κείμενα τους, την αλληλεγγύη τους στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μέχρι σήμερα, έχουν κάνει πάνω από 30 μικρού ή μεσαίου επιχειρησιακού ρίσκου επιθέσεις και σύμφωνα με τους αναλυτές των αρχών λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που και στο παρελθόν δήλωναν τη συμπαράσταση τους στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Πάντως, οι ίδιοι αναλυτές ανέφεραν ότι ανησυχία τους είναι αν οι αναρχικές ομάδες θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους με καταδρομικές εμφανίσεις σε καταστήματα όπως είχαν ξανακάνει και την τελευταία φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ