ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 1.000.000 κλεισμένα ραντεβού για το εμβόλιο - Διευκρινίσεις Πιερρακάκη για το πιστοποιητικό

Πάνω από 1.000.000 κλεισμένα ραντεβού για το εμβόλιο - Διευκρινίσεις Πιερρακάκη για το πιστοποιητικό
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών στην χώρα μας κατά του κορωνοϊού με τα προγραμματισμένα ραντεβού για το προσεχές διάστημα να ανέρχονται σε 1.045.000

Όπως έκανε σήμερα γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, το ποσοστό των ραντεβού σε σχέση με τους εμβολιασμούς ξεπερνά το 95%, φτάνοντας σχεδόν το 98%, ενώ αποκάλυψε ότι έχουν προγραμματιστεί 1,045 εκατ. ραντεβού για το εμβόλιο.

«Από αυτούς, οι 468.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι 230.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Όσο δε θα αυξάνεται η διαθεσιμότητα των εμβολίων, ολοένα και περισσότεροι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός είπε επίσης ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί μέσα από το gov.gr έχουν φτάσει τις 55.000 προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεσή τους και μέσα από τα ΚΕΠ.

Αναφορικά με τη χρήση του, ο υπουργός σημείωσε ότι «για αρχή είναι μια βεβαίωση που έχει υγειονομικό χαρακτήρα. Όμως έχει ανοίξει μια συζήτηση στην Ε.Ε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το πώς θα μπορούσε μια εκδοχή αυτής της βεβαίωσης να τη χρησιμοποιούμε και σαν εργαλείο διευκόλυνσης, για παράδειγμα να μπορεί κανείς να περνά τα σύνορα ευκολότερα, χωρίς να κάνει τεστ».

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, επισήμανε ότι το υπουργείο εξετάζει τεχνολογικές λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την κυκλοφορία των πολιτών πέρα από τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033, ωστόσο δεν είναι ακόμα σε επίπεδο ανακοινώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ