ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Κλείνει το 2ο δημοτικό σχολείο στις Αρχάνες λόγω κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Κλείνει το 2ο δημοτικό σχολείο στις Αρχάνες λόγω κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κλειστό θα παραμείνει από τη Δευτέρα το  το 2ο Δημοτικό Σχολείο στις Αρχάνες Ηρακλείου, στην Κρήτη, καθώς επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον τρία κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, η δημοτική αρχή έχει αναφέρει πως τα κρούσματα είναι αυξημένα στις Αρχάνες και ζητά το κλείσιμο των σχολείων στη ΔΕ Αρχανών και τη διενέργεια περισσότερων τεστ κορωνοϊού.

Συνολικά στα σχολεία των Αρχανών φοιτούν περίπου 1.000 μαθητές, και έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 10 κρούσματα σε σχολικά τμήματα.

Ο δήμαρχος έχει ζητήσει να κλείσουν τα σχολεία, πέρα από τα Λύκεια που είναι ήδη κλειστά καθώς η Π.Ε Ηρακλείου βρίσκεται στο «κόκκινο», έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η ανακοίνωση του δήμου Αρχανών αναφέρει τα εξής:

«Tα τελευταία 24ωρα παρατηρείται ραγδαία διασπορά θετικών κρουσμάτων Covid-19 στην Δ.Ε. Αρχανών, με ταυτόχρονη αύξησή της στις σχολικές μονάδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, προληπτικού χαρακτήρα, προτού η εξάπλωση καταστεί ανεξέλεγκτη.

Συνέπεια αυτών είναι, ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων να γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων προβληματισμών από τους γονείς των μαθητών. Πολλοί, δε, εξ αυτών εκφράζουν την άρνηση τους να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τις επόμενες μέρες.

Επειδή, η ίδια ανησυχία διακατέχει γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της πανδημίας, προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων ζητάει με έγγραφό της από τους αρμόδιους φορείς :

-την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Αρχανών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (εκτός του Λυκείου που ήδη βρίσκεται σε αναστολή) από την Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021,

- την διενέργεια μοριακών test σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,

- την επανάληψη των tests, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το προηγούμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στις Αρχάνες

- την πραγματοποίηση tests και στις υπόλοιπες 2 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (Δ.Ε. Ν. Καζαντζάκη και Δ.Ε. Αστερουσίων) και

-τ ην άμεση πραγματοποίηση tests για τους αιρετούς και όλο το προσωπικό του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων».

Υπό πίεση οι ΜΕΘ με 391 διασωληνωμένους - 1.269 νέα κρούσματα και 36 νεκροί

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.269, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.671 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.504 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 391 (70.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.341 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 291 (ημερήσια μεταβολή -15.90%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290
ασθενείς.

Διαβάστε εδώ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 28 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ