ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα - Παπαδόπουλος στο CNN Greece: Αυτός ήταν ο ισχυρός μετασεισμός που περιμέναμε

Σεισμός Ελασσόνα - Παπαδόπουλος στο CNN Greece: Αυτός ήταν ο ισχυρός μετασεισμός που περιμέναμε
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο CNN Greece και χαρακτήρισε απολύτως φυσιολογική εξέλιξη τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 20:38 σε χερσαία περιοχή, 16 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, με επίκεντρο το χωριό Κεφαλόβρυσο.

«Μιλάμε για τον ισχυρότερο μετασεισμό, ο οποίος εκδηλώθηκε στην περιοχή, και τον οποίο έλεγα από το πρωί ότι δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί και τον περιμέναμε», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, «η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδωσε μέτρηση 5,9 Ρίχτερ, αλλά το Γερμανικό Σεισμολογικό Κέντρο Ερευνών έδωσε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ».

«Ήταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός και ανήκει στην αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία και εντάσσεται μέσα στα φυσιολογικά όρια. Πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή την περιοχή. Είναι νύχτα. Ο κόσμος της περιοχής, ευτυχώς, είναι υποψιασμένος και σίγουρα θα μείνουν άπαντες εκτός σπιτιών απόψε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ανησυχία των πολιτών για την ιδιαίτερα έντονη μετασεισμική ακολουθία που επικρατεί στην περιοχή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Υπομονή και ψυχραιμία. Συνιστώ στους κατοίκους να μείνουν έξω απόψε και αύριο να δούμε τις επιπτώσεις που σίγουρα θα υπάρχουν στα ήδη λαβωμένα κτήρια της περιοχής. Προσοχή και απευθύνω έκκληση ως προς αυτό: μείνετε μακριά από χαλάσματα και γκρεμισμένα οικήματα, μην τα πλησιάζετε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ