Βασιλακόπουλος: Περνάμε τη χειρότερη φάση - Άσχημη η κατάσταση
Ανανεώθηκε:
«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι, «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».
Μιλώντας στον Ant1, ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη χρονική ισχύ του τρίωρου για ψώνια, αφού όπως είπε κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και πρότεινε στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά.
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι «θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι».
Σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού είπε πως, μεγάλο μέρος των δόσεων ήταν για το 1ο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως θα λαμβάναμε περισσότερες δόσεις, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.
Παρατήρησε πάντως πως, «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.
Την ίδια ώρα, πάντως, επεσήμανε πως «σε κάποια νοσοκομεία ακόμα και το 30% των υγειονομικών αρνείται τον εμβολιασμό».
Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως οι διακομιδές ανά 24ώρο έχουν φτάσει στις 180-200 από τις 100-120 που ήταν μέχρι τώρα.
«Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, αλλά οριακή», είπε σχετικά, με τον Θ. Βασιλακόπουλο να διευκρινίζει ότι «ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ».
Βουλγαρία: Ζητά μαχητικά και συστήματα κατά των drones από το ΝΑΤΟ για τη Μαύρη Θάλασσα
14:41
Ταχιάος για Κυψέλη: Δεν έχει προκύψει από καμία πραγματογνωμοσύνη η ανάγκη εκκένωσης των κτηρίων
14:38
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Πώς πήρε το προσωνύμιο «Καπετάνιος»
14:34
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 22χρονος που προμήθευσε τα ναρκωτικά στην 20χρονη που πέθανε από MDMA
14:31