ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Περνάμε τη χειρότερη φάση - Άσχημη η κατάσταση

Βασιλακόπουλος: Περνάμε τη χειρότερη φάση - Άσχημη η κατάσταση
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι, «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».

Μιλώντας στον Ant1, ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με τη χρονική ισχύ του τρίωρου για ψώνια, αφού όπως είπε κάτι τέτοιο δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και πρότεινε στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι «θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι».

Σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού είπε πως, μεγάλο μέρος των δόσεων ήταν για το 1ο τρίμηνο, περίοδος κατά την οποία ούτως ή άλλως θα λαμβάναμε περισσότερες δόσεις, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Παρατήρησε πάντως πως, «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Την ίδια ώρα, πάντως, επεσήμανε πως «σε κάποια νοσοκομεία ακόμα και το 30% των υγειονομικών αρνείται τον εμβολιασμό».

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Ματθαιόπουλος, είπε πως οι διακομιδές ανά 24ώρο έχουν φτάσει στις 180-200 από τις 100-120 που ήταν μέχρι τώρα.

«Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, αλλά οριακή», είπε σχετικά, με τον Θ. Βασιλακόπουλο να διευκρινίζει ότι «ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ