ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία - Συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους

Κορωνοϊός – Γιαννάκος: Υπό πολιορκία τα νοσοκομεία - Συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους
INTIME NEWS

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής περιέγραψε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εκφράζοντας, παράλληλα, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μόλις 37 ημερών βρέφους που κατέληξε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Παίδων, συνέπεια κορωνοϊού.

«Συλλυπητήρια και από εμάς στην οικογένεια του βρέφους που έχασε τη ζωή του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τιτάνιο η προσπάθεια των συναδέλφων στο Νοσοκομείο από 18/2 να το κρατήσουν στη ζωή. Στα τρία νοσοκομεία παίδων με ήπια συμπτώματα νοσηλεύονται ακόμη 12 παιδάκια. Αυτό δείχνει πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το άνοιγμα των σχολείων. Χωρίς να γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε ότι «είναι εκτός ελέγχου. Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις. Αδειάζουν τη μία μετά την άλλη τις γενικές κλινικές και σε μία μόνο εφημερεία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε κάθε εφημερεία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς. Γεμίζουν δύο κλινικές. Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού σε κλινικές άλλων παθήσεων. Σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αλεξάνδρας λόγω πληρότητας νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό σε φορεία. Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους στα φορεία καθ ότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία. Τραγικές καταστάσεις».

«Ακόμη και στις επίσημες ενημερώσεις των διοικήσεων των υγειονομικών περιφερειών που έχουμε στα χέρια μας προκύπτει σε νοσοκομεία ότι νοσηλεύονται υπεράριθμοι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό από τις κλινες ΜΕΘ που διαθέτουν. Θα πρέπει λοιπόν να μας απαντήσουν από το Υπουργείο Υγείας. Αφού διαθέτει το σύστημα κενές κλίνες μεθ γιατί πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ; Γιατί διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός μεθ επί ημέρες; Γιατί παραμένουν πάντα κενές κάποιες κλίνες ενώ οι ανάγκες για εισαγωγές θα τις υπερκάλυπταν; Γίνεται η όχι επιλογή ασθενών για ΜΕΘ; Σε πόλεμο δεν παρακαλάς τον ιδιωτικό τομέα. Τον επιτάσσεις. Η κυβέρνηση πάσχιζε πριν την πανδημία να φέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία με το έτσι θέλω. Τώρα που χρειάζονται οι υποδομές τους φοβάται μη τους μολύνει. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά της για την επόμενη ημέρα του κορωνοιου. Γιατί αν επιμείνει, θα γίνει πόλεμος», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής το μεσημέρι της Δευτέρας διαμορφωνόταν ως εξής:

  • ΚΑΤ: 29 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 41
  • Σισμανόγλειο: 14 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 14
  • Αγία Όλγα: 8 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 9
  • Γεννηματάς: 16 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 16
  • Ερυθρός Σταυρός: 14 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 14
  • Σωτηρία: 81 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 84
  • Ευαγγελισμός: 50 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 58
  • Ελπίς: 6 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 6
  • Νίμιτς: 6 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 6
  • Ιπποκράτειο: 7 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 7
  • Ασκληπιείο: 12 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 12
  • Θριάσιο: 17 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 17
  • Αττικόν: 40 κλίνες κατειλημμένες σε σύνολο 43

ΔΗΜΟΦΙΛΗ