ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Οι χούλιγκαν και η μαρτυρία του τραυματία αστυνομικού

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη: Οι χούλιγκαν και η μαρτυρία του τραυματία αστυνομικού
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

«...Ανεβοκατέβαζαν ξύλα και σιδερόβεργες στο κεφάλι μου. Με κλωτσούσαν και έβριζαν. Φορούσα το κράνος και ευτυχώς το είχα ασφαλίσει. Ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Και όταν τα κατάφεραν χτυπούσαν στο κεφάλι μου...»: σοκ προκαλεί η περιγραφή του τραυματία αστυνομικού για τα όσα έζησε χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, όταν τουλάχιστον 50 άτομα του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με σκοπό –όπως φάνηκε και από τη βιαιότητα των χτυπημάτων- να τον σκοτώσουν.

«Χτυπούσαν με δύναμη πάνω στο κράνος και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το βγάλουν προσπαθούσαν να βρουν την ασφάλειά του για να το πάρουν και να συνεχίσουν τα χτυπήματα τους στο κεφάλι μου» είπε ο ίδιος.

Ο 27χρονος αστυνομικός της ομάδας «Δράση» μίλησε στους συναδέλφους του από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών που πήγαν στο 401 Νοσοκομείο και τους περιέγραψε πως τα λεπτά που ήταν στο έδαφος του φάνηκαν αιώνας και πως η μανία του όχλου ήταν τέτοια που κατάλαβε ότι τον ήθελαν νεκρό.

Ο αστυνομικός έχει κακώσεις στο κεφάλι αλλά ευτυχώς η εξετάσεις που έκανε μέχρι νωρίς το πρωί έδειξαν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για περίπου 500 άτομα τα οποία αποκόπηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς το τμήμα της περιοχής και, όπως υποστηρίζουν, ανάμεσα τους ήταν ένα μεγάλο κομμάτι χούλιγκαν που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την αστυνομία για επεισόδια και αιματηρά περιστατικά.

Την ίδια ώρα, σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου άτομα ανέβαζαν κείμενο στο οποίο κατέληγαν με την φράση:

«Σήμερα νικήσαμε μαζικά, αποφασιστικά και ενωτικά την αστυνομική βαρβαρότητα στον δρόμο. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ