ΕΛΛΑΔΑ

ΔΣΑ: Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την επίθεση κατά αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

ΔΣΑ: Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την επίθεση κατά αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη
O πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός (Φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού στα επειδόδια της Νέας Σμύρνης, εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας. Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τραυματία αστυνομικό καθώς και στους οικείους του και ζητούμε από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους».

Επίσης, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του δικηγορικού σώματος για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της έννομης τάξης (άρθρο 5 παρ.1α του Κώδικα Δικηγόρων), ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτριος Βερβεσός, υπέβαλε σήμερα αναφορά ενώπιον της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών σε όποιους ανήκουν, σχετικώς με το περιστατικό της βίαιης επίθεσης εις βάρος αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης χθες, Τρίτη 9 Μαρτίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ