ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευσταθίου στο CNN Greece: Όχι άσκοπες κλήσεις στο ΕΚΑΒ τη δύσκολη αυτή ώρα

Παπαευσταθίου στο CNN Greece: Όχι άσκοπες κλήσεις στο ΕΚΑΒ τη δύσκολη αυτή ώρα

Έκκληση στους πολίτες της χώρας να μην καλούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για ασήμαντες αφορμές, την ώρα που το υγειονομικό σύστημα βρίσκεται σε βαθύ «κόκκινο», με χιλιάδες κρούσματα COVID καθημερινά, εκατοντάδες διασωληνώσεις και πολλούς θανάτους, απευθύνει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Μιλώντας στο CNN Greece λίγο μετά την ενημέρωση της Τετάρτης, στη διάρκεια της οποίας τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όσο και ο κ. Παπαευσταθίου, μίλησαν με δραματικό τόνο για το ασφυκτικό- σε νοσηλείες- ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ –ΚΕΠΥ απευθύνει έκκληση, τονίζοντας ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή, επιβάλλεται να είμαστε όλοι μας κοινωνικά υπεύθυνοι.

Και αυτό διότι, όπως εξηγεί, καθημερινά στην Αττική πραγματοποιούνται 200 διακομιδές με COVID και 500 χωρίς COVID.

Από αυτές τις 500, το 20% περίπου των κλήσεων, θα μπορούσε να αποφευχθεί, σημειώνει.

Νωρίτερα στην ενημέρωση από το υπ. Υγείας, ο κ. Παπαευσταθίου, είχε τονίσει ότι η διακομιδή είναι ιατρική πράξη, γεγονός που έχει μεγάλη σημασία.

Είναι άλλο πράγμα η διακομιδή και άλλο η διαχείριση των κλήσεων.

Και είναι σίγουρα διαφορετικής προσέγγισης, η μεταφορά με ασθενοφόρο, ενός ασθενούς με κορωνοϊό, όπου απαιτείται από τα πληρώματα διαφορετική ενδυμασία και οργάνωση.

Σε ερώτηση εάν και μετά την ανακοίνωση για μετατροπή του νοσοκομείου Ερυθρός σε αποκλειστικά Covid, το ΕΣΥ μεταμορφώνεται πλέον σε μονοθεματικό υγειονομικό σύστημα, ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρει, ότι δεν συμβαίνει αυτό και προσθέτει πως εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά και αντιμετωπίζονται με την ίδια αφοσίωση και σεβασμό, είτε είναι τροχαίο, είτε μία χρόνια πάθηση, είτε ένα έκτακτο επεισόδιο.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία σε όλο το υγειονομικό μας σύστημα και το καταφέρνουμε με ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό στοχευμένο και σωστά μελετημένο» είπε.

Να σημειωθεί, όπως τόνισε νωρίτερα στην ενημέρωση ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, ότι μέσα σε ένα χρόνο- Μάρτιος 2020 με Μάρτιο του 2021- πραγματοποιήθηκαν 61.000 διακομιδές ασθενών με COVID- 19 με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από αυτές, οι 100 αφορούσαν αεροδιακομιδές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ