ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Υπεγράφη η σύμβαση για τη χρηματοδότηση πεζογέφυρας στο «Σωτηρία»

Βουλή: Υπεγράφη η σύμβαση για τη χρηματοδότηση πεζογέφυρας στο «Σωτηρία»

Έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση για τη χρηματοδότηση από τη Βουλή συνδετήριας πεζογέφυρας της νέας πτέρυγας ΜΕΘ με τα χειρουργεία και το κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» με τον Κώστα Τασούλα να αναφέρει ότι η κοινωνική προσφορά του Κοινοβουλίου συνεχίζεται  με τρόπο επίμονα θετικό.

«Μετά από την εμβληματική δωρεά των 50 κλινών ΜΕΘ, που έπιασε κυριολεκτικά τόπο, η Βουλή συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά, με ομόφωνη απόφαση της Διασκέψεως των Προέδρων, όπου όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου συμφώνησαν, και προχωρά στη χρηματοδότηση, με ποσό 800.000 ευρώ, από τον Ειδικό Λογαριασμό της Υπηρεσίας Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων της Βουλής, μιας συνδετήριας πεζογέφυρας κλειστής, σύγχρονης, 120 μέτρων μήκους, που συνδέει τα παλιά χειρουργεία του νοσοκομείου με την καινούρια, σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήδη λειτουργεί», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης ύψους 800.000 ευρώ, με τους αντισυμβαλλόμενους φορείς.

Ο κ. Τασούλας εξέφρασε παράλληλα, τη σταθερή ανταπόκριση της Βουλής σε οποιαδήποτε καινούρια ιδέα για άλλους χώρους και νέες πρωτοβουλίες «στον ίδιο κοινό στόχο» και ευχαρίστησε τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Υγείας, καθώς και τη δημόσια εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» και την εργολήπτρια εταιρεία ΕΚΤΕΡ, που εμπλέκονται στην εποπτεία, τη μελέτη και την κατασκευή του έργου, λέγοντας:

«Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε διαφορετικούς φορείς του δημοσίου να συνεργάζονται αρμονικά για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση, όπως αυτή της πανδημίας», είπε ο Κώστας Καραμανλής, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε πως με τη νέα προσφορά της Βουλής δίνεται η «ευκαιρία να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και μαζί με τις υπόλοιπες δωρεές και επεμβάσεις που έχουν γίνει» και «μπορούμε να πούμε ότι το ‘‘Σωτηρία’’ είναι πλέον ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής και σύγχρονης τεχνολογίας πολύ υψηλού επιπέδου».

Εκ μέρους του νοσοκομείου ο διοικητής του, Σωκράτης Μητσιάδης, κάνοντας τον απολογισμό του τελευταίου χρόνου της πανδημίας, εξήγησε ότι «το νοσοκομείο έχει νοσηλεύσει 2.980 ασθενείς με Covid, ενώ στις 50 ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, από τις 4 Αυγούστου του 2020 που μπήκε ο πρώτος εκσκαφέας, στις 26 Οκτωβρίου νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής». Συνολικά, όπως σημείωσε ο κ. Μητσιάδης, έχουν νοσηλευτεί 267 ασθενείς.

Το συνολικό έργο, πέραν της δημιουργίας συνδετήριας πεζογέφυρας μεταξύ της νέας πτέρυγας ΜΕΘ 50 κλινών και του κτιρίου «Χειρουργικό Περίπτερο» διαμέσου του κτιρίου «Μέγα Λαϊκό», περιλαμβάνει ακόμη τη διαμόρφωση του εγγύς περιβάλλοντα χώρου, τη λειτουργική σύνδεση της πεζογέφυρας και των εγκαταστάσεών της με τις υφιστάμενες υποδομές του νοσοκομείου, την κατασκευή εξωτερικού ασθενοφόρου ανελκυστήρα 3 στάσεων στο κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο», σε λειτουργική διασύνδεση με τη συνδετήρια πεζογέφυρα, τη διαμόρφωση των προθαλάμων του ανελκυστήρα, τη διαμόρφωση των χώρων, με τις απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, στα σημεία σύνδεσης της πεζογέφυρας με τα κτίρια «Μέγα Λαϊκό» και «Χειρουργικό Περίπτερο» και την πλήρη διενέργεια των δοκιμών και ρυθμίσεων των εγκαταστάσεων.

Στόχος του έργου είναι η λειτουργική διασύνδεση της νέας ΜΕΘ 50 κλινών, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενίσχυσης του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19, με το κτήριο «Χειρουργικό Περίπτερο», καθώς, δεδομένης της διασποράς των κτιρίων στο οικόπεδο του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργικής διασύνδεσης και ασφαλούς πρόσβασης από τα χειρουργεία που βρίσκονται στο κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο» με τη νέα ΜΕΘ 50 κλινών. Η συνδετήρια αυτή κλειστή πεζογέφυρα θα εξασφαλίζει την ασφαλή και νοσοκομειολογικά ορθή μεταφορά ασθενών, την κυκλοφορία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη διακίνηση υλικού. Επίσης, η κατασκευή του εξωτερικού ασθενοφόρου ανελκυστήρα στο κτίριο «Χειρουργικό Περίπτερο» συμπληρώνει λειτουργικά το έργο, διασφαλίζοντας τις παραπάνω απαιτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ