ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιώτες γιατροί: Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό - «Πρωτοφανές το μέτρο της επιστράτευσης»

Ιδιώτες γιατροί: Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό - «Πρωτοφανές το μέτρο της επιστράτευσης»
AP Photo

Στα χαρακώματα βρίσκεται ο ιατρικός κόσμος της χώρας με την κυβέρνηση, με αφορμή το «τελεσίγραφο» του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να βρεθούν 200 ιδιώτες γιατροί που θα στηρίξουν το ΕΣΥ, στην δύσκολη αυτή ώρα της πανδημίας.

Το «τελεσίγραφο» έληξε, ευρέθησαν μόλις 50 γιατροί όπως αναφέρει η πλευρά του υπ. Υγείας και η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων με τον κ. Κικίλια απέβη άκαρπη.

Οι γιατροί ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, χαρακτηρίζοντας την λογική της «επιστράτευση» ως παραδοχή αποτυχίας.

Το CNN Greece επικοινώνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου με τον γγ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργο Ελευθερίου, ο οποίος τόνισε ότι «το μέτρο της επιστράτευσης, είναι πρωτοφανές και δεν έχει εφαρμοσθεί σχεδόν ποτέ. Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε συνδράμει με όλες μας τις δυνάμεις, περιθάλποντας ασθενείς και τώρα είμαστε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδιο για το ΕΣΥ, χωρίς όμως να αφήσουμε τα ιατρεία μας και κυρίως τους ασθενείς μας», υπογραμμίζει και συνεχίζει, λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας στο ΕΣΥ και μάλιστα χωρίς χρήματα».

Ο κ. Ελευθερίου διευκρινίζει ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να στηρίξουμε το σύστημα, τις ώρες που δύναται ο καθένας, παράλληλα με την εργασία του και κυρίως, χωρίς να αφήσει τους ασθενείς του». Με αυτόν τον τρόπο, θα βρεθούν όχι μόνο 200 ιδιώτες γιατροί, αλλά χιλιάδες, αναφέρει, και συνεχίζει:

«Πρέπει να δοθούν από την κυβέρνηση βιώσιμες λύσεις, όπως να οργανωθεί το σύστημα με προσλήψεις. Για παράδειγμα, εκκρεμούν προσλήψεις Επιμελητών, εξαιτίας των μακροχρόνιων διαδικασιών κρίσεων, στην ίδια αναμονή βρίσκονται και οι ειδικευόμενοι γιατροί, που περιμένουν επί μακρόν και τόσο πολύ τους έχει ανάγκη το σύστημα. Έχει σκεφθεί τα χιλιάδες κρούσματα με Covid που ακούτε καθημερινά, ποιοι τα φροντίζουν; Οι ιδιώτες γιατροί», επισημαίνει εμφατικά ο κ. Ελευθερίου.

Τις επόμενες ώρες πάντως, οι ιδιώτες γιατροί, θα εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο, να έχουν μία επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος ΙΑΣΩ δηλώνει πρόθυμος να στηρίξει το ΕΣΥ, με κίνητρο διπλάσιο μισθό για όσους γιατρούς του Ομίλου, αποφασίσουν να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικότερα τα νοσοκομεία COVID.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ